15 Ağustos 2013 Perşembe

Kligonca

Dünya üzerinden anlaşmanın birçok yolu vardır, bu yollardan en etkilisi ve en kolay olanı dildir. Birçok anlaşma, iletişim yolu olduğu gibi en etkili ve en kolay yol olan dilin de birçok çeşidi vardır. Dünya üzerindeki çoğu ülkenin kendisine ait dili vardır ve ülkelerinde bu kendi dillerini konuşurlar. Anlaşabilmek için, iletişim kurmak için kullandıkları kendi dilleri atalarından ülkelere miras kalmış veya o ülkenin insanları tarafından türetilmiştir. Ülkenin dili; bayrağı gibidir, ülkeyi yansıtır ve bağımsızlığın sembollerinden birisidir. Ülkenin dilini kaybetmesi durumunda benliğini ve bunun yanında daha birçok özelliğini kaybetmiş olacak ve diğer ülkelere esir düşmeye hazır bir hale gelecektir.
Kligonca Dünya üzerinde bulunan birçok çeşit olan dillerden sadece birisidir. Kligonca dili Kligonluların iletişim kurmak ve anlaşabilmek için kullandığı dildir. Kligonca bir yapay dildir ve Dünya çapında en fazla kullanılan yapay dil olarak bilinir. Gelişmişliğini kanıtlamak amacıyla olabilir fakat bilinmez ki dili taşıyan bir internet sitesinde birçok dil ve ülke için ayrıntılı bir şekilde fakat açıklama bulunmaktadır. Türkçe dışında neredeyse tüm dillere ve ülkelere açıklanma eklenmiş durumdadır.
Kligonca sadece yazılar yani harflerden ibaret değildir. Kendilerine ait alfabelerinin yanında bir de sayı dizileri vardır, sayıları da kendi dillerine dönüştürerek kullanmaktadırlar. Ancak gerek internet üzerinden olsun gerekse de başka kaynaklarda Kligonca’ya ait yeterli sayıda bilgi bulunamamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder